Teplárna přerušila dodávky tepla

Otrokovice (2. 6. 2021) – Vzhledem k vývoji počasí omezila otrokovická teplárna od dnešního dne dodávky tepla pro vytápění. Společnost zajišťuje teplo pro domácnosti a firmy v Otrokovicích, Napajedlech a ve Zlíně – Malenovicích.

S vytápěním začala teplárna vloni 26. září a kvůli chladnějšímu počasí se letos topilo déle než v minulých letech. V meziročním srovnání byly dodávky tepla vyšší zhruba o deset procent. Velmi studený byl letošní duben, kdy byla  průměrná teplota v Otrokovicích 8 stupňů, což je o 3 stupně méně oproti desetiletému průměru. Jednalo se o nejchladnější duben od roku 2003.

„Tepelnou pohodu zajišťujeme celoročně. Nemáme ani letní odstávky, které by znamenaly snížení komfortu pro naše zákazníky. Když je potřeba tepla nižší, dodávky přerušíme. V případě, že dojde k ochlazení, jsme připraveni reagovat na potřeby odběratelů a na jejich žádost dodávky tepla v plném rozsahu obnovit,“ uvedl předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník.

Teplárna má za sebou první topnou sezónu s novým plynovým kotlem, který v polovině loňského roku nahradil jeden kotel na uhlí. Díky novému kotli a rozsáhlým investicím do modernizace zdroje došlo k významnému snížení emisí.  Ve srovnání s rokem 2018  se vloni oxidy dusíku snížily o 60 procent a oxidů síry bylo méně o 70 procent. O polovinu klesly také emise tuhých znečišťujících látek.

Máte dotaz? Napište nám!

Zavolejte nám